Monday, April 07, 2008

Zandhagedis (Lacerta agilis) al een beetje groen.

 

Nog even en deze zandhagedis is weer in zijn groene voorjaarspak. Hij ziet er nog goed uit na de lange winter. Wel bijzonder om zandhagedissen en levenbarende hagedissen in hetzelfde terrein te zien. Over het algemeen verdragen beide soorten elkaar niet zo goed, waarschijnlijk omdat zandhagedissen dol zijn op de jongen van de levenbarende hagedis. Blijkbaar toch geen wet van Meden en Perzen.
Posted by Picasa

1 comment:

lieslotje said...

Piet, leuk dat je op mijn log een berichtje achterliet. Ik heb jou log bekeken. Ik heb er gemengde gevoelens over. De foto's zijn schitterend en ik wist niet dat we zoveel in huis hadden. Maar de dieren zelf, daar ben ik geen fan van. Ik vind het gewoonweg griezelig. Maar zoals je ze op de foto's zet: ook wel weer mooi. Bij een ander dan hè. Niet in mijn tuin/vijver/zwembad. Brrr.
Ooit hoop ik wel van die hagedisjes in mijn tuin te vinden.. Op afstand graag en klein blijvend a.u.b. Ik had gehoopt dat ze mijn laagblijvend gedeelte van de vijver zouden ontdekken. Hier komen de vissen (bijna) niet dus zouden ze hier geweldig kunnen spartelen. Helaas, tot nog toe, niet gezien. Kikkers waren er vorig veel. Helaas hebben we de vijver een deel uitgebaggert en ik denk dat er ook wat kikkers in de bagger hebben gezeten.....jammer. Maar ik heb er al weer één gespot dus is er nog hoop. (of weer)